FOTOGRAFIER, KATTERNA & DET KREATIVA

Svar på frågestunden.

Vad läser du helst för bloggar? 
Jag tycker om att läsa fotobloggar, matbloggar med fina fotografier, personliga bloggar där personen lagt ner tid på sina inlägg & kanske har nichat sig lite. För mig är det viktigare att bloggaren lagt ner tid på innehållet än hur många ggr de uppdaterat.
 
5 favoritbloggar? Och varför? 
Har funderat & funderat & jag tycker det är väldigt svårt då jag läser olika typer av bloggar. Men listar 5st utan inbördes årdning.
 
1. madebymary.se En mat & bakblogg där bilderna är en fröjd för ögat & man får massa recept serverade.
 
2. ellamarie.blogg.se En 15 årig tjej som fick tvillingar, nu bloggar hon tyvärr inte längre, men hennes blogg är en sådan blogg jag kan gå tillbaka & läsa bara för att den är mysig. Detta är även en blogg där det är få bilder men texten fångar mig.
 
3. santapola.nu Sara är en rolig Norrlandstjej som bjuder på fina bilder & tokroliga videos. Det känns som om hon bloggar när hon känner för det & inte för att vi läsare driver på henne. Därför älskar jag hennes blogg.
 
4. angeliqe.se När man klickar in sig på denna blogg får man en hemtrevlig känsla där man bjuds på både fina bilder, nyplockad svamp, självporträtt & fina färgskalor.
 
5. myphoto.blogg.se Matilda har jag följt i många många år & jag har sett hennes utveckling inom fotograferandet. Hon är trevlig, färgglad & uppmuntrande.
 
5 saker du inte kan leva utan?
1. Kameran.
2. Min kalender + penna.
3. Mobilen.
4. Mina mediciner.
5. Plånboken.
 
Hur länge du har fotograferat, mer proffesionellt om du förstår vad jag menar? :)
Oj!! Jag var tvungen att kolla tillbaka på mina bilder innan jag svarade. Det måste ha varit under sommaren 2010 i samma veva som jag slutade blogga & började fota i RAW-format. Då tog jag mig en funderare på vad jag ville med mitt fotograferande & vad jag vill med det svarar jag längre ner :)
 
Vad är ditt drömmotiv? 
Att åka på safari till Afrika & fota alla vilda djur. Att ljuset ska vara perfekt, att man har det perfekta objektivet & att man kommer hem med många fina bilder.

Vad vill du/vad är det mål med ditt fotograferande? 
För bara 1-2år sedan var det att bli fotograf & livnära mig på det. Men då jag har haft stor prestationsångest, bloggpaus & även en omedvetet fotouppehåll så har jag insett att det är min hobby som jag vill kunna koppla av med. Men alt ha ett litet företag bredvid ett "vanligt" jobb där jag kan ta på mig mindre jobb i form av porträtt etc.
 
Hur länge har du fotat? 
Jag har alltid tyckt om foto/fotografier, men det var i gymnasiet som jag fick upp ögonen för fotograferandet som hobby. Jag gick en linje där det var 50% barn & fritid & 50% media. Så ca 7-8år.
 
Varför tycker du om att fota? 
Jag har insett att natur/djur bilder är något jag tycker om att fota mest. Vill dock bli bättre på porträtt & mat/bakbilder & övar på det emellanåt.
 
Vad jobbar du med? 
Sen 1 vecka så har jag en deltidsanställning som lokalvårdare på ett av ortens gym :)
 
Vad är det roligaste med att blogga? 
All fin respons som ni ger mig som jag inte får av nära & kära. Att lära "känna" andra bloggare & byta tankar, ideér & tips.
 
Vad är det tråkigaste med att blogga? 
När man ser att ni är många som tittar in men inte lämnar spår efter er, speciellt om man verkligen lagt ner arbete på just ett speciellt inlägg.
 
Hur många andra bloggar följer du? 
Oj!! Räknade precis & det var 78st, men ska ta & rensa den listan då det är vissa jag bara bläddrar förbi nu för tiden.
 
Tack Annie, Jenny, Jenny & Eemmmaaj.

-----------------------------------------------------------------------
© Victoria Johansson | impalaa.blogg.se





Liie

http://liie.se

Min dröm är också att åka på safari i Afrika och fota djuren och landskapen. Men först måste jag ju såklart lära mig fota riktigt först :)

Svar: Haha ja så känner jag också lite att lära mig ÄNNU mer om inställningar & köpa bättre objektiv. Men jag har många år att öva på :)
Victoria Johansson


Johanna Fåglund - Fotograf & Makeup-artist

http://stargirlphoto.blogg.se/

Sv: Tack! :D


Leone

http://lingers.blogg.se

Åh vilken mysig lista. Hoppas att du någon gång får åka till Afrika!


Alexandra - ♥

http://brunan.blogg.se

Hahah där ser man, vad kul! :)


Alexandra - ♥

http://brunan.blogg.se

Kommer du ihåg vad hennes blogg hette? :)


Alexandra - ♥

http://brunan.blogg.se

Var hon med i TV som ung mamma? Isf vet jag vem du menar, jag läste hennes blogg väldigt länge men sen låste hon bloggen... :/


Alexandra - ♥

http://brunan.blogg.se

Na, kan nog inte hålla med dig om att jag tycker vi är lika hahah! ;)


Alexandra - ♥

http://brunan.blogg.se

Jaha okej! :)


Jenny svarar

http://jennyjanssons.com

J vissa av fingrarna blir sådär och domnar bort .. :/
Hade varit ute i en kvart med vantar och övriga kroppen var varm :(


Emma [Fotoblogg]

http://amator.blogg.se

Bloglovinbyte? :D

Svar: Gillar du min blogg så lägg till du!!
Victoria Johansson


Sara Sjöström

http://santapola.nu

Åh vad glad jag blev när jag såg att du skrivit om min blogg som en av dina favoritbloggar. Det värmer verkligen, tusen tack Victoria! ♥

Svar: Ååå så glad jag blir att du uppskattade det :)Satt länge & tänkte & du får mig alltid att le genom dina inlägg :)
Victoria Johansson


Liie

http://liie.se

Ja lite slöseri med pengar att komma ner till Afrika och inse att man inte har rätt saker eller kunskaper för de foton man vill ta. Jag vill egentligen åka världen runt och fota, och förstora och göra en grym fotovägg här hemma :)

Svar: Ja speciellt om resan är just en fotoresa :PDet vill jag med, något jag faccineras av är undervattensfotografering.
Victoria Johansson







 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?